Odcinki

Szybkie odchudzanie na lato - czy warto?

Szybkie odchudzanie na lato - czy warto?Szybkie odchudzanie na lato - czy warto?

 

Któż z nas nie chciałby się odchudzić? Jeżeli też należysz do tej grupy to z pewnością często myślisz o tym, jak zrobić to jak najszybciej przed sezonem letnim, gdy odsłaniamy więcej ciała i bardziej myślimy o swoim wyglądzie. Dowiedz się, czy warto stosować błyskawiczne metody odchudzające przed wakacjami. W kilku poniższych akapitach poznasz najczęściej wybierane diety i głodówki oraz dowiesz się, czy są one skuteczne, zdrowe i czy ich efekt utrzymuje się przez dłuższy czas.

Zobacz więcej:

Paulina Sykut-Jeżyna - Kaszotto i Risotto

Paulina Sykut-Jeżyna - Kaszotto i RisottoPaulina Sykut-Jeżyna - Kaszotto i Risotto

 

Gdy tylko ma chwilę w miarę możliwości uprawia sport i dba o zdrową dietę.

Uwielbia gotować, choć jak sama przyznaje odkąd została mamą, nie ma zbyt wiele czasu aby tworzyć skomplikowane potrawy.

Najważniejsze jest dla niej aby jeść zdrowe i pełnowartościowe jedzenie.

Paulina Sykut-Jeżyna czasem jednak potrafi też zgrzeszyć  - kocha masło. Podczas ciągu maślanego potrafi zjeść pół bochenka chleba z masłem.

Zobacz więcej: Paulina Sykut-Jeżyna - Kaszotto i Risotto

Karolina Szostak - Leczo warzywne

Karolina Szostak - Leczo warzywneKarolina Szostak - Leczo warzywne

 

Nie ukrywa, że kuchnia to nie jest jej królestwo. Gotowanie i wymyślanie potraw zostawia innym.

Zamiast mieszać łyżką w garnku woli smakować.

Karolina Szostak bo o niej, w przeciągu roku dokonała niesamowitej metamorfozy – schudła 30 kilogramów i wydała swoją pierwszą książkę.

Mimo tak wielkiego sukcesu nie czuje się gwiazdą, czuje się dumna, że jej się udało.

Zobacz więcej: Karolina Szostak - Leczo warzywne

Beata Tadla - Izraelska zupa z białej fasoli

Beata Tadla - Izraelska zupa z białej fasoliBeata Tadla - Izraelska zupa z białej fasoli

 

Uwielbia gotować. Smakuje nie tylko potrawy, ale również życie.

Beata Tadla od czterech lat wegetarianka z wyboru, z chęci doświadczenia.

Po tym jak życie delikatnie pogroziło jej palcem – zaczęła o siebie dbać: uprawia sport, zdrowo się odżywia i w miarę możliwości odsuwa od siebie złych ludzi i stres.

Z dnia na dzień wychodzi jej to coraz lepiej.

Zobacz więcej: Beata Tadla - Izraelska zupa z białej fasoli

Monika Mrozowska - Krucha śliwka i koktajl z avocado

Monika Mrozowska - Krucha śliwka i koktajl z avocadoMonika Mrozowska - Krucha śliwka i koktajl z avocado

 

Autorka i współautorka książek kulinarnych, w których promuje zdrowe odżywianie.

Garściami czerpie to co najlepsze z owoców, bakalii, miodu, udowadniając, że przekąski z ich udziałem mogą być zdrowe i pozbawione cukru.

Monika Mrozowska uwielbia spędzać czas w kuchni.

To właśnie tam rodzą się nowe, przepyszne pomysły, którymi dzieli się nie tylko z najbliższymi, ale również z miłośnikami zdrowego jedzenia.

Zobacz więcej: Monika Mrozowska - Krucha śliwka i koktajl z avocado

Joanna Jędrzejczyk - Koktajl po treningu

Joanna Jędrzejczyk - Koktajl po treninguJoanna Jędrzejczyk - Koktajl po treningu

 

Czy Joanna Jędrzejczyk na co dzień stosuje dietę bezglutenową?

Miłośniczka włoskiej kuchni i gdy tylko może pozwala sobie na małe przyjemności.

Nie lubi słowa dieta, bo to kojarzy jej się z katorgą i przymusem.

Joanna w kontekście jedzenia lubi wymyślać, łączyć, miksować i poznawać, wszystko jednak z zachowaniem określonych norm.

Zobacz więcej: Joanna Jędrzejczyk - Koktajl po treningu

Michał Figurski - Krem czosnkowy Thawm

Michał Figurski - Krem czosnkowy ThawmMichał Figurski - Krem czosnkowy Thawm

 

Słowo dieta nie wywołuje u Michała Figurskigo dreszczy ani nagłych ataków psychozy.

W swojej żywieniowej przygodzie był już wegetarianinem, weganinem jak również na diecie bezglutenowej.

Kolejnym próbom nie mówi "nie". Lubi gotować i dzielić się swoimi kulinarnymi odkryciami ze znajomymi. To jego pasja, w której odnajduje spokój i radość.

Zobacz więcej: Michał Figurski - Krem czosnkowy Thawm

Kasia Błażejewska i Maciej Stuhr - Koktajl i burgery

Kasia Błażejewska i Maciej Stuhr - Koktajl i burgeryKasia Błażejewska i Maciej Stuhr - Koktajl i burgery

 

Ona – dietetyk i psychodietyk, on – aktor filmowy i teatralny.

Dla Maćka Stuhra gotowanie to czas relaksu , przygotowując potrawą potrafi poświęcić jej trzy - cztery godziny.

Natomiast Kasia Błażejewska, co podkreśla Maciek w 25 minut potrafi stworzyć kulinarne dzieło.

Zarówno w kuchni jak i poza nią tworzą idealny duet.

Zobacz więcej: Kasia Błażejewska i Maciej Stuhr - Koktajl i burgery

Paulina Holtz - Zupa - kapuśniak z boczniakami

Paulina Holtz - Zupa - kapuśniak z boczniakamiPaulina Holtz - Zupa - kapuśniak z boczniakami

 

Człowiek – motywacja? Paulina Holtz!

Wegetarianka i sportsmenka, aktorka, autorka książek: Luśka na planecie dziecko i Po pierwsze joga, mama dwóch dziewczyn: Tosi i Marcysi.

Mimo „wielofunkcyjności i wielozadaniowości” nie narzeka na brak energii i optymizmu. Nie lubi narzekać woli działać, wymyślać i tworzyć.

Zobacz więcej: Paulina Holtz - Zupa - kapuśniak z boczniakami

Robert Biedroń - placki z komosy

Robert Biedroń - placki z komosyRobert Biedroń - placki z komosy

 

Robert Biedroń, człowiek od którego można się wiele nauczyć, przede wszystkim ogromnego dystansu do siebie i do świata.

W kuchni bywa rzadko, bo woli jeść niż gotować.

Nowe wyzwania, również te kulinarne traktuje jako nowe i ciekawe wyzwania, do których podchodzi z niesamowitym wdziękiem i ogormną dawką uśmiechu.

Jak wygląda chaos w kuchni?

Zobacz więcej: Robert Biedroń - placki z komosy

Przemek Myszor - Myslovitz - Obiad po śląsku

Przemek Myszor - Myslovitz - Obiad po śląskuPrzemek Myszor - Myslovitz - Obiad po śląsku

 

Czy Przemysław Myszor jest genialnym kucharzem, czy tylko gościem w kuchni? Czy kuchnia to jego żywioł czy zesłanie?

Przemek przygotuje wegetariański obiad po śląsku. Będzie wszystko, od głównego dania, przez pyszną sałatkę po odlotowy deser. Jak radzi Przemek, w czasie przygotowywania deseru należy zabarykadować się w kuchni.

Do każdej potrawy dobrał muzykę, która najlepiej pasuje do gotowania.

Zobacz więcej: Przemek Myszor - Myslovitz - Obiad po śląsku

Monika Krzywkowska - Słucham siebie

Monika Krzywkowska - Słucham siebieMonika Krzywkowska - Słucham siebie

 

Monika Krzywkowska kobieta o anielskim głosie, która swoim spokojem i serdecznością obdarza świat i ludzi.

Lubi poznawać nowe osoby i nowe rzeczy - również te w kuchni.

W drodze ku zdrowiu słucha swojego organizmu i w miarę możliwości odpowiada na jego potrzeby.

Razem z najbliższymi odkrywa i delektuje się smakami i potrawami.

Zobacz więcej: Monika Krzywkowska - Słucham siebie

Olga Bończyk - Zupa z gruszki i pietruszki

Olga Bończyk - Zupa z gruszki i pietruszkiOlga Bończyk - Zupa z gruszki i pietruszki

 

Olga Bończyk w życiu kieruje się intuicją, która podpowiada jej najlepsze rozwiązania i odpowiedzi na trudne pytania.

Choć czasami jest ciężko, szczęście odnajduje w ulotnych chwilach i momentach.

Kocha gotować, które jak sama mówi robi dla braw, gdyż uwielbia sprawiać przyjemność znajomym tym co przygotuje i wyczaruje na kuchennym blacie.

Zobacz więcej: Olga Bończyk - Zupa z gruszki i pietruszki

Olga Frycz - Pierwsze kroki w wegetarianizmie

Olga Frycz - Pierwsze kroki w wegetarianizmieOlga Frycz - Pierwsze kroki w wegetarianizmie

 

Kiedy produkowaliśmy ten odcinek Olga Frycz była początkującą wegetarianką.

Aktorka znana nam ze szklanego ekranu opowiedziała o swoim wegetarianizmie i jego początkach.

Ta niezwykle ciepła i sympatyczna osoba dokładnie wie co chce od życia. A jej popisowe, programowe danie czyli zupa ogórkowa podbiła serce całej naszej ekipy.

Zobacz więcej: Olga Frycz - Pierwsze kroki w wegetarianizmie

Zobacz inne odcinki